The Voice | Magic FM | Magic TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
"Котките" идват в България
Image
"Котките" идват в България 2016-08-30 16:39:00 Световноизвестният мюзикъл ще бъде представен за първи път на българска сцена
Известният мюзикъл "Котките" най-после ще бъде представен и в България. За първи път в историята му това ще се случи на 11-и и 12-и май 2017-а година. За спектакъла в София в Зала 1 на Националния дворец на културата ще пристигнат 78 актьори от оригиналния състав на продукцията. 7 камиона ще превозват декорите и костюмите. 
 
Събитието е един от основните акценти от програмата на пролетния фестивал "Салон на изкуствата" и честването на 35-годишнината от създаването на НДК. 
 
Мюзикълът "Котките" е дело на на композитора, носител на седем награди "Тони", Андрю Лойд Уебър и е адаптация на романа на британския писател и нобелов лауреат Томас Стърн Елиът - "Популярна книга за котките от Стария Опосум". Спектакълът се поставя на бродуейската сцена от 1982 г., само година след премиерата му в театралния квартал на Лондон "Уест енд". Оттогава до днес "Котките" е поставян в редица страни по света, сред които Китай, Южна Корея, Германия, Бахрейн, Испания.
 
Продукцията печели значими награди, сред които седем награди "Тони" и "Лорънс Оливие". През май тази година беше обявено, че спектакълът ще бъде адаптиран за голям екран, като режисьор на лентата ще бъде Том Хупър. Роденият в Лондон Хупър е носител на "Оскар" за филма "Речта на краля" от 2011 г., а последният му филм - "Момичето от Дания", получи 4 номинации за наградата на филмовата академия. 
 
Билетите ще бъдат на цени от 65 до 155 лв. Ще бъдат пуснати в продажба от 1 септември, като първите 300 билета са с 10 лв отстъпка. 
Коментари