The Voice | Magic FM | Magic TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Провокативна корица на списание "Time"
Image
Провокативна корица на списание "Time" 2017-05-19 14:04:00 Колажът е посветен на съмненията за намеса на Русия в американските избори за президент през 2016г.
Американското списание "Time“ представи новия си брой, в който голяма част е посветена на руско-американските отношения. Корицата на изданието, което се слави с визуални провокации, също засяга актуалните въпроси за отношенията между Москва и Вашингтон.

На нея е изобразен колаж на Белия дом и руският храм "Василий Блажени", превърнал се в символ на Червения площад. Двете сгради се преливат една в друга, като на корицата няма никакви надписи, освен заглавието на изданието.

Отношенията между САЩ и Русия отново се превърнаха в гореща тема, след като американският президент Доналд Тръмп уволни ръководителя на ФБР Джеймс Коми заради отказ да прекрати разследването за връзки между предизборния щаб на президента и Москва.

Част от разследването стана и бившият съветник по сигурността на държавния глава Майкъл Флин, който беше уволнен след само 24 дни на поста, заради разкрития в американски медии, че може да има връзки с Русия. От Белия дом заявиха, че Флин е бил уволнен заради това, че е подвел вицепрезидента Майкъл Пенс за свои телефонни разговори с руския посланик, по време на които той е обсъждал начини за смекчаване на американските санкции срещу Русия.
Коментари